Vloerverwarming

Bij ons kan je ook terecht voor het plaatsen van vloerverwarming.

Met onze jarenlange vakkennis en expertise kunnen we jou helpen om de meest efficiënte vloerverwarmingsinstallatie te realiseren.

Vloerverwarming werkt, anders dan de klassieke verwarming met radiatoren, op lagere termperatuur.

Vloerverwarming installeren, kan een hele impact hebben op jouw woning want zoals je alvast had vermoed, wordt dit type verwarming onder de vloer geplaatst. Bij een nieuwbouw is dit dan ook gemakkelijker dan bij een renovatie.

Bij vloerverwarming is isolatie erg belangrijk, zowel in de vloer als in de muren. Je wilt de warmte immers binnen de ruimte houden.

Ook het type vloerbedekking speelt een rol. Vloerverwarming is bij een massief houten parket is verschillend van vloerverwarming onder laminaat. Bij massief hout is er immers meer tijd nodig om op te warmen.

Natuurlijk kun je ook werken met natuursteen of tegels, zodat vloerverwarming in jouw badkamer geen enkel probleem is. Een bijkomend voordeel van tegels bij vloerverwarming is dat deze de warmte niet enkel goed wordt doorgegeven, maar dat ze de warmte bovendien ook opslaan zodat je nog minder verbruik en een beter rendement hebt.

Een benedenverdieping is heel geschikt voor vloerverwarming. Denk er dan wel aan om ook vloerverwarming te leggen in andere ruimte die je vaak gebruikt, dus niet enkel in de keuken en de leefruimte, maar ook in de inkom en het toilet. Zo heb je nooit meer koude voeten, en de meerkost van deze ruimtes bij de installatie is verwaarloosbaar ten opzichte van het gebruiksgemak dat je er later van zal hebben. Natuurlijk zijn er ook plaatsen waar het installeren van vloerverwarming geen zin heeft, zoals onder je kookeiland of andere vaste elementen.

Er zijn 3 systemen voor vloerverwarming:

Het natte systeem
De buizen liggen in de chape, vooral gebruikt bij nieuwbouw

Het halfnatte systeem
De buizen liggen deels in de chape.

Het droge systeem
De buizen liggen niet in de chape maar in  een isolatielaag. Vooral geschikt als er weinig vloeropbouw is, zoals bij een renovatie.

Vloerverwarming werkt, anders dan de klassieke verwarming met radiatoren, op lagere termperatuur. Vloerverwarming installeren, kan een hele impact hebben op jouw woning want zoals je alvast had vermoed, wordt dit type verwarming onder de vloer geplaatst. Bij een nieuwbouw is dit dan ook gemakkelijker dan bij een renovatie.

Voordelen:

Plaatsbesparend
Je hebt geen radiatoren meer nodig, dus je volledige muur- en vloeroppervlakte blijft beschikbaar.

Comfort
Vloerverwarming zorgt ervoor dat de gehele ruimte gelijkmatig en in zijn geheel wordt opgewarmd.

Energiezuinig
Vloerverwarming is veel zuiniger omdat het de ruimte op een lage temperatuur opwarmt. Bij vloerverwarming kan je de thermostaat zelf 1 à 2 graden lager zetten in vergelijking met een verwarming met radiatoren.

Werkt op lage temperaturen
Vloerverwarming werkt op lage termperaturen en is daardoor perfect te combineren met een warmtepomp.

Warme voetjes
De temperatuur komt niet boven de 29°C en is dus lekker warm en comfortabel voor jouw voeten.

Nadelen:

Trage opwarming
Doordat vloerverwarming werkt op lage termperaturen verwarmt het de ruimte trager dan deze met traditionele radiatoren. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun vloerverwarming constant aan te laten staan.

Terug naar overzicht

Een defect of onderhoud?

Ons team van vakmensen staat voor je klaar!

Je hebt een defect, je wenst een onderhoud van je verwarmingsketel, je gaat renoveren of bouwen…

Contacteer ons