Warmteverliesberekening

Warmteverliesberekening: Essentieel voor een Efficiënt Verwarmingssysteem

Bij Verzelen begrijpen we dat een efficiënt verwarmingssysteem begint met een gedetailleerde warmteverliesberekening. Deze berekening is essentieel om ervoor te zorgen dat uw woning of bedrijfspand optimaal wordt verwarmd zonder onnodig energieverlies.

Wat is een Warmteverliesberekening?

Een warmteverliesberekening stelt vast hoeveel warmte uw gebouw verliest aan de omgeving. Dit helpt ons om de juiste grootte en capaciteit van uw verwarmingssysteem te bepalen. Zonder een nauwkeurige berekening kan uw systeem te klein of te groot zijn, wat leidt tot inefficiëntie en hogere energiekosten.

Hoe Werkt het?

Onze warmteverliesberekening omvat verschillende stappen:

Verzamelen gebouwspecificaties:

 1. Bouwplan:
  • We vragen u om een gedetailleerd plan van uw gebouw aan te leveren correct op schaal. Dit plan moet de afmetingen van alle ruimtes bevatten.
 2. EPB-rapport:
  • Daarnaast dient u een EPB-rapport (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) aan te leveren voor de specificaties van de isolatie in uw woning of pand. Dit is geen vereiste maar om de berekening zo accuraat mogelijk te maken is dit ten sterkste aanbevolen.

Klimaat- en Locatiegegevens

 • We houden rekening met de laagste verwachte buitentemperatuur in uw regio en de gewenste binnentemperatuur.

Berekenen Transmissieverlies

 • We berekenen het warmteverlies door muren, ramen, daken en vloeren op basis van hun isolatiewaarde (U-waarde) en oppervlak.

Evalueren Ventilatieverlies

 • We evalueren de hoeveelheid luchtverversing en het volume van de te verwarmen ruimtes.

Bekijken warmtebronnen

 • We houden rekening met de warmte die wordt geproduceerd door apparaten, verlichting en bewoners.

Voordelen van een Warmteverliesberekening

Door een warmteverliesberekening uit te voeren, kunnen we:

 • Energie-efficiëntie verbeteren: Uw systeem werkt optimaal zonder energieverspilling.
 • Kosten besparen: U bespaart op verwarmingskosten door een efficiënter gebruik van energie.
 • Comfort verhogen: U geniet van een consistente en comfortabele temperatuur in uw gebouw.

Onze Dienstverlening

Onze ervaren energie-expert voert een gedetailleerde warmteverliesberekening uit voor uw woning of bedrijfspand. Op basis hiervan ontwerpen en installeren we een verwarmingssysteem dat perfect aansluit bij uw behoeften. Of het nu gaat om een nieuwe installatie of het optimaliseren van een bestaand systeem, wij zorgen voor een energiezuinige en kosteneffectieve oplossing.

Wanneer u besluit uw verwarmingssysteem te vernieuwen op basis van onze warmteverliesberekening, is deze berekening volledig inbegrepen in onze dienstverlening.

Neem Contact Op

Bent u geïnteresseerd in een warmteverliesberekening voor uw project? Neem dan contact op met Chauffage Verzelen. Onze deskundige teamleden staan klaar om u te helpen bij het creëren van een comfortabele en energie-efficiënte leef- of werkomgeving.