Duurzaam Verwarmen

Duurzaam verwarmen betekent vandaag verwarmen zonder uitstoot van CO2. Deze groene-warmtesystemen (zoals warmtepompen, warmtenetten, zonneboilers, warmtepompboilers) stoten nauwelijks tot geen schadelijke stoffen uit. Bij verwarmingsketels op fossiele brandstoffen is dat wel het geval, al stoot een nieuwe aardgasketel minder schadelijke stoffen uit dan een nieuwe stookolieketel. Bij een oude stookolieketel ligt de uitstoot nog hoger.

Als een tussenstap naar klimaatneutraliteit heeft de EU haar klimaatambitie voor 2030 aangescherpt. Het doel is nu om de uitstoot met minstens 55% te verlagen tegen 2030. ‘Fit for 55’ is het ambitieuze plan van de Europese Commissie om de strategie voor het koolstofvrij maken van Europa in de praktijk te brengen en de unie op weg te helpen om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 55% te verminderen. De richtlijn bepaalt dat er beleid moet komen om het energierendement te verhogen en over te stappen van warmtebronnen op basis van fossiele brandstoffen naar warmtebronnen op basis van hernieuwbare bronnen.

Bij Verzelen zijn we gespecialiseerd in het installeren en dimensioneren van deze innovatieve verwarmingssystemen. Met onze expertise krijgt u efficiënte en milieuvriendelijke oplossingen die perfect zijn afgestemd op uw behoeften. Vertrouw op Verzelen voor een groenere toekomst

Een defect of onderhoud?

Ons team van vakmensen staat voor je klaar!

Je hebt een defect, je wenst een onderhoud van je verwarmingsketel, je gaat renoveren of bouwen…