Waterverzachter

Bij ons kan je ook terecht voor kalkaanslag.

Bescherm je boiler, kraanwerk, vaatwasmachine, koffiezet en andere apparaten tegen kalkaanslag. Op die manier verleng je niet alleen de levensduur van je toestellen maar zo verbruiken ze ook minder energie. Dat geldt ook voor je verwarmingsinstallatie.

  • Minder poetswerk
  • Minder verbruik
  • Verlengde levensduur toestellen
  • Geen dure onderhoudscontracten

Op basis van uw noden en wensen zullen wij jou de geschikte waterverzachter helpen kiezen.
Wij voorzien uw woning van een vakkundige installatie en brengen uw in contact met een vertrouwde partner voor het eventuele verdere onderhoud vrij van dure vaste contracten.
Een ontkalker is een beperkte investering die jou op termijn geld en tijd bespaard.

Veel streken in Vlaanderen hebben te maken met hard water (kalkrijk water), zeker in de stedelijke gebieden. Hard water creeërt een laagje kalkaanslag in kranen, buizen en eigenlijk overal waar het water doorkomt.

Ook komt er  kalkaanslag op de verwarmingselementen in wasmachines, vaatwassers, elektrische boilers en dergelijke. Kalkaanslag betekent dan ook een hoger energieverbruik: 1 millimeter kalkaanslag zorgt al voor 10% meer energieverbruik.

Er bestaan verschillende manieren om water te verzachten. De meest gebruikte werkt op basis van harskorrels.

Hard en kalkrijk leidingwater vloeit in de waterverzachter door harsdeeltjes. Daar worden de magnesium- en calciumionen van het leidingwater uitgewisseld met de natriumionen van de harskorrels.

Het water ontkalkt terwijl de harskernen verzadigd raken met kalk. Die harskernen worden vervolgens gereinigd met een zoutoplossing.

Kortere levensduur van je huishoudtoestelen
Kalk tast je toestellen aan, met dure reparaties of vervangingen tot gevolg. Boilers, wasmachines, vaatwasmachines, koffiezetapparaten, strijkijzers en andere huishoudtoestellen komen vroegtijdig aan hun einde.

Een lager rendement
Kalk tast het rendement van je verwarmingsboiler aan, wat dan weer leidt tot een aanzienelijke verhoging van jouw energieverbuik.

Kalk slorpt zeep op
Water met veel kalk slorpt zeep en andere kuisproducten op. Daardoor moet je er meer van gebruiken, wat dan ook weer een negatief effect heeft voor het milieu.

Je wasgoed wordt sneller grauw
Je wasgoed wordt sneller grauw en voelt harder aan.

Je water is minder smaakvol
Kalkrijk water is doorgaans minder smaakvol dan zacht water. Dit heeft invloed op de smaak van het eten dat je maakt met water uit uw kraan.

Huidirritaties
Kalkrijk water kan irritaties van de huid veroorzaken.

Heb je last van kalkaanslag op je kranen, in je bad of gootsteen? Raakt je douchekop makkelijk verstopt? Wordt je wasgoed snel grauw? Dan is de concentratie van kalk in je water waarschijnlijk te hoog.

Waterverzachters verwijderen het overtollige kalk uit het leidingwater. Deze toestellen voorkomen kalkneerslag op de verwarmingselementen van een boiler, vaatwasser, wasmachine of koffiezetapparaat en dit resulteert al snel in een lagere energierekening.

Door gebruik te maken van een waterverzachter heb je bovendien tot 50% minder vaatwasmiddel en waspoeder nodig en lijken kledingstukken langer nieuw, want de vezels blijven zacht en de kleuren helder.

En, last but not least, geen kalkaanslag meer op douches, kraanwerk en tegels betekent minder schoonmaken. Dit spaart ook alweer tijd en geld uit.

De vele voordelen van een waterverzachter op een rijtje

Reduceert kalkaanslag
Een waterverzachter verlaagt uw kalkaanslag van veel minder tot geen kalkaanslag op/in je gootsteen, bad, douche, lavabo, kranen, wasmachine, vaatwasmachine, boiler,. .

Voorkomt ophoping van kalk
Een waterverzachter voorkomt dat uw kranen verstopt raken of aanzienlijk trager lopen. 

Rendement
Je huishoudapparaten, verwarmingstoestellen behouden hun rendement waardoor je bespaart op energiekosten. 1 Millimeter kalkaanslag zorgt al voor 10% meer energieverbruik.

Help het milieu
Vaatwassers en wasmachines die werken op zacht kalkvrij water, functioneren beter waardoor het verbruik van schadelijke detergenten daalt. Dit heeft meteen een positieve invloed op het milieu.

Beter voor uw gezondheid
Douchen of baden in zacht water is een weldaad voor uw huid en haar. Deze vinden hun natuurlijke glans en zachtheid terug.

Zachtere kledij
Het is beter voor je kledij die zachter en zuiverder aanvoelt, en je mooie kleren zullen langer hun prachtige kleuren behouden.

Terug naar overzicht

Een defect of onderhoud?

Ons team van vakmensen staat voor je klaar!

Je hebt een defect, je wenst een onderhoud van je verwarmingsketel, je gaat renoveren of bouwen…

Contacteer ons