De oprichting van Chauffage – Sanitair Verzelen begon bij één man Lucien-Remi-Jozef Verzelen.

Een ervaren mecanicien, die voorafgaand ook dienst had gedaan bij een buizeninstallateur uit Wakken. Hieruit koesterde Lucien de ambitie om zijn eigen onderneming te starten. Met zijn expertise als leidraad begon hij de fundamenten te leggen voor wat later zou uitgroeien tot een bloeiend bedrijf.

Het was een reis die hij alleen was begonnen, gedreven door zijn vastberadenheid en een visie die de grenzen van Wielsbeke zou overschrijden.

Maar Lucien’s ambitie was niet enkel de zijne; het was een visie die hij deelde met zijn geliefde echtgenote, Aline-Mariette-Claerhout.

Aline, een eenvoudige fabrieksmedewerkster in de toenmallige textiel fabriek ‘L’Anac’ in Zulte, later bekend als de ‘De Zultse Wolspinnerij’.

Ze kende daar de monotonie van het werk aan de weefgetouwen maar al te goed. Maar het stof van de fabriek belemmerde haar, gezondheid en zo groeide het verlangen naar verandering.

Toen de onderneming van Lucien voet begon te krijgen. Voelde ze de roep om zich bij hem te voegen, niet alleen om de last van het stof achter zich te laten, maar ook om samen te bouwen aan een toekomst die meer vervulling en voldoening beloofde.

Zo, gedreven door een combinatie van liefde, zakelijk inzicht en de drang naar verandering, voegde Aline zich bij Lucien in zijn onderneming, en samen vormden ze een partnerschap dat niet alleen hun leven, maar ook de geschiedenis van Chauffage Verzelen zou vormgeven.”

Terug naar overzicht