Een schone cv-installatie met Fernox waterbehandeling

Ons drinkwater is van de hoogste kwaliteit. Maar helaas niet als het zich langer in uw cv-installatie bevindt. Want systeemwater in de leidingen en radiatoren wordt langzaam vervuild. Vooral roest, kalk en wisselende pH-waardes zorgen voor een dalend rendement, lekkages, storingen en andere defecten. Met het bewezen Systeemwater Stappenplan van Fernox reinigt Chauffage Verzelen het systeemwater in no-time.

Uw wooncomfort wordt voor een belangrijk deel bepaald door de cv-installatie. U wilt immers zorgeloos kunnen genieten in een heerlijk verwarmd huis en zeker zijn van warm water in de keuken en de badkamer.

Vervuild systeemwater geeft problemen

Na verloop van tijd tasten onder andere roest, kalk en verkeerde pH-waardes van het systeemwater uw verwarmingsinstallatie aan. Zo zorgt roest voor dichtslibbende radiatoren en vloerverwarming, verstopte kranen en regelapparatuur, schade aan kranen en regelapparatuur en een lager rendement. Ook kalk vervuilt het systeem en tast leidingen, componenten en kranen aan. Daardoor treedt er minder warmte-afgifte op, slibt de warmtewisselaar dicht en kunnen er kookgeluiden in de ketel of plaatselijke oververhitting ontstaan. Daarnaast richt een verkeerde zuurtegraad schade aan; staal is uitermate gevoelig voor een lage pH-waarde terwijl aluminium wordt aangetast door een te hoge zuurtegraad.

Het Fernox Systeemwater Stappenplan voor een schone cv-installatie

Vervuild water is dus een ware boosdoener en nefast voor de werking van de centrale verwarming. Met Fernox waterbehandeling volgens het Systeemwater Stappenplan zorgt onze installateur opnieuw voor schoon installatiewater.
Het plan kent vier stappen en begint met een test om de waterkwaliteit te beoordelen.
Is het systeemwater zo goed als schoon?
Dan voldoet Fernox F1, waarmee uw installatie de hele levensduur is beschermd tegen roest, kalk en pH-schommelingen.
Vervolgens wordt een TF1 Filter geïnstalleerd dat vuil en ijzerdeeltjes opvangt.
Ook bij nieuwe en licht verontreinigde installaties is dit zinvol.
Is het water zwaar verontreinigd? Dan is extra grondige reiniging met Fernox Cleaner F5 nodig. Als het water eenmaal schoon is, dan moet dit natuurlijk zo blijven. De laatste stap is dan ook het toevoegen van de Fernox Filter Fluid+ Protector.
Dit middel reinigt en beschermt uw installatie actief.

Bespaar geld en energie met Fernox waterbehandeling

Minder storingen en defecten betekent natuurlijk dat uw systeem minder onderhoud of nieuwe onderdelen nodig heeft. Maar dat is niet het enige waardoor u geld en energie bespaard met Fernox. Door de kwaliteit van het systeemwater goed te houden, zal de hoeveelheid slib en vuil in het systeem minimaal blijven. Hierdoor kunnen de radiatoren of bijvoorbeeld uw vloerverwarming optimaal warmte afgeven. Er hoeft dus niet extra hard te worden gestookt om uw woning op temperatuur te houden.