Wij bij Verzelen willen jou graag deze 10 praktische tips meegeven om de perfecte badkamer te kiezen die bij jou past. Het kiezen van een badkamer kan namelijk best een lastig en tijdrovende opgave zijn. Er zijn oneindig veel mogelijkheden in meubels, kraanwerk, materialen, tegels en kleuren. Iedere keuze is even belangrijk voor een succesvol eindresultaat. En door middel van deze handige tips hopen wij jouw keuzestress te verlichten.

Durf de juiste keuzes te maken

Hoe groter de beschikbare ruimte hoe makkelijker het is om je badkamer in te richten. Maar in een kleine ruimte is de indeling van niet te onderschatten waarde. Het is bijvoorbeeld in een kleine badkamer niet handig om te kiezen voor een bad. Het is dan handiger te kiezen voor een relatief groot badkamermeubel voor die extra opbergruimte. Ook moet je jezelf de vraag stellen of je dat toilet in de kamer wilt hebben en of het niet handiger is hiervoor elders in huis een plaats te voorzien voor een aparte toiletruimte. Dit kan je extra opties geven voor de inrichting van je badkamer.

Verlichting

Verlichting domineert de sfeer van een kamer. Zorg daarom voor zoveel mogelijk natuurlijke verlichting en verschillend lichtbronnen in je badkamer.
Een warme kleur past erg mooi bij de meer landelijk klassieke badkamer. In een moderne badkamer kan je dan weer gaan voor een witter licht. En om jezelf goed te kunnen zien bij je dagelijkse routine kies je best voor lampen naast de spiegel of voor een badkamerspiegel met ingebouwde verlichting want goed licht komt van voren.
Naast gezellige sfeerverlichting is natuurlijk daglicht niet alleen erg fijn maar het heeft ook de eigenschap de ruimte groter te doen ogen dan hij in werkelijkheid is.

Slim opbergen

Onder een was meubel zijn vaak twee lades gemonteerd. Ze lijken ruim van de buitenkant, maar vergis je niet. Doordat de sifon (waterafvoer) naar beneden loopt, neemt het een groot deel van de lades in beslag. Dus is het belangrijk creatief en handig om te gaan met de overige ruimte. Daarom kan het handig zijn om te kiezen voor een extra kolomkast in de hoogte of voor de slimme spiegelkast. Deze must have is een wandkastje met twee deuren met een spiegel die ongeveer 10cm opbergruimte bevat. Perfect voor je tandenborstel of andere kleinere spullen.
Wanneer alles mooi opgeborgen zit achter een deur zorgt dit voor een nette en rustige sfeer in de badkamer.

Kies voor zwevende meubels

Laat de vloer vrij. Hangtoilet, zwevende meubels, noem maar op. Des te minder op de grond, des te beter! Zwevende meubels worden aan de muur bevestigt waardoor de badkamer niet alleen groter en ruimtelijker oogt, maar is ook veel handiger tijdens het schoonmaken. Je kan er namelijk onderdoor stofzuigen en dweilen.

Kies voor muurkraanwerk

Klassieker trouw zijn de kranen gemonteerd op de wastafel, maar wanneer je de keuze maakt voor een kraan uit de wand. Bespaar je ruimte op je blad en is het schoonmaken des te makkelijker.
En ook bij je douche of badkraan geef je kalkaanslag en zeepresten minder kans zich overal aan te hechten.

Kies voor een afgeronde wasbak

Een Composieten- of keramische wasbak met een vlakke bodem en scherpe hoeken heeft meer last van kalkaanslag en zeep resten dan een afgeronde wasbak. Een wasbak die is afgerond scheelt je achterna veel schoonmaakwerk.

Kies voor een glazen douchewand

Bij een kleinere badkamer kies je best voor een glazen douchewand of douchedeur met helder glas.  Als je kiest voor iets massief als een scheidingswand of kiest voor donker of melk glas kan dit niet enkel de stijl van je badkamer afbreken maar de ruimte optisch ook meteen een stuk kleiner aanvoelen. Kies daarom resoluut voor helder glas.

Kies voor lichte kleuren en neutrale kleuren

Kleur in een badkamer is een van de belangrijkste elementen die look and feel van je badkamer bepalen.  Hoe kleiner de badkamer hoe belangrijker deze keuze is. Door te kiezen voor lichtere kleuren zorg je namelijk voor een ruimtelijker effect en kan je je badkamer groter doen lijken. En door te kiezen voor neutrale kleuren en tijdloze materialen zorg je dat je niet meteen op badkamer bent uitgekeken. Als je toch graag wat felle kleuren in je badkamer wil doe dit dan met behulp van trendy eyecatchers en leuke accessoires. Deze kan je goedkoop vervangen om jouw badkamer weer na een paar jaar of zelf met de seizoenen mee een helemaal nieuwe look te geven.

Haal de natuur binnen in je badkamer

Planten zorgen voor een goede dosis kleur. Groen in de badkamer zorgt voor een frisse uitstraling en werkt kalmerend. Planten staan dus niet alleen heel mooi in je badkamer. Daarbovenop zuiveren ze ook nog eens de lucht en verbeteren de luchtvochtigheid.

Less is more

We hebben het in de laatste twee tips gehad over trendy accessoires en leuke planten in de badkamer. Dit is natuurlijk superleuk om mee te experimenteren en hiermee kan je ook echt je eigen stempel drukken. Maar let erop dat je hier niet in overdrijft of overdoet. Te veel spullen zorgen ervoor dat je ruimte er erg rommelig gaat uit zien. Dus zoek de juiste balans en wees erg specifiek met je accessoires.

Dit waren onze 10 badkamer tips. Voor meer tips of de nieuwste trends hou dan zeker ons website in de gaten. Of neem gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht